Спорт

Как спортуването може да промени нашия живот?

ЗАЩО СПОРТУВАМЕ?

Когато говорим с хора и ги питаме защо спортуват, отговорите често за еднакви: опитвам се да отслабна, имам нужда от хубаво тяло за лятото, искам да изглеждам добре в новата си рокля. С фитнес моделите, които са навсякъде в социалните мрежи, тренировъчни програми от знаменитости, които се предлагат на първите страници на списания и клиповете за отслабване, които циркулират в интернет, светът стана обсебен от идеята за трениране, като последната мода в света на красотата. Въпреки това тренировките могат да ви помогнат да станете по-слаби и по-стегнати, всъщност имат и други ползи.

Съставихме списък с някои от най-големите предимства на тренировките и продуктите за контрол на теглото, които доказват, че здравословният фитнес режим може не само да преобрази тялото, но и целият ти живот.

ПРЕДИМСТВА

Увеличава нивото на щастие: Ако вече сте се мъчили с фитнес тренировки, запознати се с чувството на задоволство при края на всяка тежка серия. Няма нищо по-приятно от довършване и покоряване на трудна тренировка. Но има и нещо повече от това чувство на задоволство, че си успял да направиш още една кардио тренировка, без да припаднеш. Когато тренираш, мозъкът изпраща вещества наречени допамин, които отключват това чувство на щастие и радост към твоята нервна система. Това е веществото, което ти дава пристрастяващото чувство на въодушевление и вълнение, които те обземат всеки път, когато напускаш залата. Тренировките са най-доброто хоби, което те кара да се чувстваш добре и да се усмихваш през седмицата.

Подобрява концентрацията и силата на мозъка: Не че само упражненията имат позитивно влияние върху твоя външен вид, но и подобряват и укрепват ума. Когато преминаваш през тежък тренировъчен режим, тялото ти разбира това като стрес и реагира според това, като освобождава протеин наречен невротрофични фактори. Това вещество работи успокояващо и укрепващо ума, това е начинът на тялото да се концентрира и да остане будно. В резултат на това, тренировката може да се използва като подобряване на силата на мозъка и продуктивността.

Укрепва имунната система: Признат факт е, че тренировките са полезни за тялото, но никой не задава конкретно въпросите какво точно прави тази чудотворна активност. Всъщност спортът помага за укрепване на мускулите и намалява натрупването на мазнини в тялото и действа като укрепва имунната система и подобрява здравето. Редовното спортуване доказано понижава риска от много болести и хронични заболявания, по-конкретно свързаните със сърцето. Тялото освобождава HDL, познат като добър холестерол, което запазва кръвта чиста и я изпомпва гладко през тялото. Така сърцето се укрепва и заздравява, а сърдечните болести са далече от нас. Има доказателства, които предполагат, че спортът може да те защити от някои от най-честите заболявания, като прочиства дихателните пътища от вредни бактерии и запазва тялото чисто от токсини.

ДРУГИ ПОЛЗИ

Подобрява нивото на съня: Ранна тренировка по йога, освежаващо плуване, вечерно бягане, тези дейности могат да подобрят драстично съня и да помогнат да се насладите на спокоен сън. Като укрепва ритъма на сърцето, тренировката ти позволява да си активен и жизнен през деня и позволява на тялото ти да се успокои и да отдъхне по-добре вечерта. Приятният и дълъг сън те прави освежен и активен през деня.

По-дълъг живот: Най-голямата тайна за дълголетие, много изследвания показват, че активен и здравословен начин на живот подобряват качеството на живота. Като поддържат кръвните нива в здравословни граници, умът буден и тялото силно, тренировките доказано удължават продължителността на човешкия живот. Като тренираме само по няколко часа на седмица, можем потенциално да променим хода на живота си, като бъдем здрави и запазим ума и тялото си млади и активни.

Увеличава самочувствието и чувството за полезност: Спортът е чудесен начин да поддържаме тялото си, може би най-голямата полза е начинът, по който те кара да се чувстваш. Проучвания показват, че дори и да не виждат „резултати“, самочувствието на хората и чувството за полезност значително се увеличават със спазването на тренировъчен режим. В общество, където хората често се чувстват лошо поради непостижими стандарти за красота, хубаво е да видим, че нещо като тренировките може да премине отвъд тези лъжи. Само с прекарване на малко време всяка седмица в тренировки, скоро ще започнеш да виждаш себе си като прекрасния човек, който си.

Действайте!

АЛОЕ ВЕРА Продъктс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *